Hur lägger jag till ett eget livsmedel?

Saknar du ett livsmedel kan du i de flesta fall välja ett motsvarande i våra listor, men du kan även lägga till ett eget livsmedel.

Näringsvärden för ett livsmedel hittar du på de flesta förpackningar och även på många producenters hemsidor.

Så här lägger du till ett eget livsmedel i vår app:

1. Gå till loggboken och klicka på valfri måltid (frukost, lunch, middag eller mellanmål).
  2. Klicka på penn-symbolen, högst upp till höger på sidan. Det går även bra att klicka på fliken Eget, under sökrutan längst upp på sidan.
  3. Välj sedan "Lägg till eget livsmedel" (eller "Skapa livsmedel" under Matvaror om du klickade på fliken Eget).
  4. Fyll i uppgifterna om livsmedlet och klicka på spara.

För att kunna lägga in ditt livsmedel i olika volymmått (ml, cl, dl, l) måste du även ange hur många gram som motsvarar en milliliter av ditt livsmedel. Hoppar du över denna ruta kommer du att bara att kunna logga livsmedlet med olika viktenheter.
För att räkna ut gram per milliliter av ditt livsmedel kan det vara enklare att väga en deciliter av livsmedlet och sedan dela den vikt du får fram med 100.
Man kan lite förenklat säga att 1 gram av alla flytande livsmedel motsvarar 1 milliliter.

Väljer du Annan som enhet kan du lägga in mått så som portion, styck, glas eller tallrik. Då ska du även ange hur många gram som motsvarar din valda enhet.

OBS! Det finns i dagsläget ingen möjlighet att skapa dina egna livsmedel på wellobe.se på webben. Vi arbetar med att utveckla denna funktion och kommer att lansera den på wellobe.se inom kort.