Viktprogram med delmål

I kontakten med er medlemmar, i vårt community och i vår egen erfarenhet, är motivation en av de största utmaningarna vi ser när du vill gå ner i vikt. I början är målet i fokus, men sen kommer det en motgång, eller så tränger sig vardagen bara på och då finns det inte alltid energi för en nystart.

Speciellt svårt är det om slutmålet är långt bort. För att göra det enklare delar vi upp slutmålet i mindre delar för att du ska lyckas ännu bättre. Vi tror på att fira varje framsteg och att göra det lättare att skapa tydliga mål anpassade för dina förutsättningar.

Med hjälp av delmål gör vi det både lättare och roligare att nå dina mål!

Så här funkar det
Nu när du startar ett viktprogram i Wellobe, t.ex. 20 kg på 20 veckor, så hjälper vi dig att automatiskt dela upp detta mål i olika delmål. Detta innebär att du i ditt första viktprogram t.ex. ska gå ner 3 kg på 3 veckor. Du får då en rekommenderad kalorinivå anpassad för detta delmål och sedan använder du Wellobe som vanligt. När du når ett delmål ger vi dig feedback på vad du hittills har åstadkommit och samtidigt sätts ett nytt delmål upp automatiskt. För det nya delmålet räknas även den rekommenderade kalorinivån om, för att ta hänsyn till dina nya förutsättningar.

Josefine om delmål med Wellobe
– Det här med att sätta upp mål är oerhört viktigt när man tar sig an ett nytt projekt. Vare sig det handlar om vikt eller andra grejer behöver man veta vad man siktar på. Vad man har att se fram emot.
Något som kanske faktiskt är ännu viktigare, eller åtminstone lika viktigt, är att sätta delmål.

Dels kan det ju vara så att ett stort mål känns jobbigt stort och dels kanske man faktiskt inte vet vad ens slutmål verkligen är.

Genom att sätta delmål får man fira och genom att fira påminns man om hur bra man verkligen är. När man påminns om det blir man taggad att fortsätta kämpa och vips har man klarat nästa delmål. Ungefär så...

OBS! Du kan inte ändra ett registrerat delmål i efterhand, utan får i så fall starta om ditt program. Dina tidigare viktregistreringar kommer dock ligga kvar i din historik.